Mensen

4. Simone Borgstede

Simone_website

Functie:

Raadslid

Commissie:

Ruimtelijke ZakenHet is een spannende tijd, de afgelopen 4 jaar heb ik mij ingezet als raadslid om de gemeente een stukje beter te maken. Voor mijn gevoel zit ik er net lekker in en hoop ik dat we genoeg stemmen krijgen zodat ik mijn karwei kan afmaken. Want zo voelt het wel een beetje. Het duurt even voor je weet hoe het allemaal werkt en net als je er lekker inzit zijn er al weer verkiezingen. 4 more years zou fantastisch zijn!

Ik ben trots op de Informatiekaart die op mijn initiatief is verspreid door de hele gemeente. De informatiekaart wijst je de weg als je een beetje hulp kunt gebruiken, waarschijnlijk heb je hem niet altijd nodig maar hij ligt hopelijk in de keukenla te wachten voor als dat wel zo is. Daarnaast heb ik mij ingezet voor het behoudt en de verbetering van de Servicepunten. Het verlengstuk van onze gemeente op gebied van ondersteuning bij zorg en welzijn, lekker dicht in de buurt. Hier weten de medewerkers prima de weg als je een vraag hebt over zorg en welzijn. 

Sport was de afgelopen jaren ook een belangrijk onderwerp in mijn raadswerk. We hebben er een flink aantal nieuwe kunstgrasvelden bij, de laatste zelfs met TPE-infill op initiatief van het CDA. Maar er zijn nog wel een paar losse eindjes die ik graag zou willen oplossen. Mijn handen jeuken!

Een ander, ingewikkeld dossier is het dossier Pauw Bedrijven, kwetsbare mensen die in het gedrang komen door veel politiek gedoe, dat is mij een doorn in het oog. Het is belangrijk dat het traject dat we hebben ingezet ook echt tot wordt gerealiseerd. Afspraken moet je nakomen! Werk is voor iedereen belangrijk en de stappen die gezet zijn met het werkcentrum moeten ook goed gevolgd worden. 

Inmiddels heb ik enkele bijeenkomsten over duurzaamheid bijgewoond, daar ligt ook voor onze gemeente een grote uitdaging. Als initiatiefnemer van Zonnig Wilnis weet ik hoe fantastisch het is als je als inwoners van een wijk of dorp samen aan de slag kunt om duurzamer te worden. Maar liefst 78 mensen hebben toendertijd gezamelijk zonnepanelen aangeschaft. Een hoop werk, maar je krijgt energie van het enthousiasme als je dit soort zaken door mensen zelf laat regelen. Dit soort projecten moet de gemeente ondersteunen, niet van bovenaf opleggen. Interessant om daar de vinger aan de pols te houden. 

Naast mijn werk ben ik voorzitter van Zakenvrouwen De Ronde Venen, actief als bestuurslid van Inlooohuis 't Anker en initiatiefnemer van de 12uur van De Ronde Venen, een sponsorwandeltocht om geld in te zamelen voor de verhuizing van Inloophuis 't Anker, zodat zij meer activiteiten kunnen organiseren voor mensen met kanker. 

Door mijn werk, ik heb een bedrijf in het organiseren van evenementen en feesten, ben ik in contact gekomen met een grote groep alleengaande ouderen in onze gemeente, ook hiervoor wil ik me graag inzetten. Meer activiteiten op niveau maar vooral ook meer contact met elkaar realiseren. Niet alle ouderen zitten achter de geraniums maar iedereen die alleen is kan soms wel een arm om zijn schouder gebruiken. Daar moeten we meer oog voor hebben, zorgen voor elkaar!

Kortom er liggen nog zoveel interessante onderwerpen te wachten waar ik graag voor de inwoners van Mijdrecht, Wilnis, Vinkeveen, De Hoef, Amstelhoek, Waverveen, Baambrugge en Abcoude mee aan de slag wil. Stem lijst 1, nummer 7 zodat ik mijn karwei kan afmaken!

 

 

 Contactgegevens

LinkedIn

Wilnis

0621951735