Sport Dreamteam CDA De Ronde Venen

nieuws

Sport Dreamteams: Iedereen kan meedoen!

2 november 2018

Het CDA wil dat iedereen moet kunnen meedoen, soms betekent dit dat je moet inzoomen op een groep ouderen die mogelijk wat buiten beeld valt en niet kan terugvallen op een passende recreatieve en sportieve dagbesteding. Sportverenigingen zouden hierbij een goede rol kunnen spelen. In onze gemeente staan de sportkantines overdag vaak leeg en zijn sportverenigingen op zoek naar vrijwilligers die klusjes kunnen doen voor de club. Via een amendement stelde CDA-raadslid Simone Borgstede, tijdens de begrotingsraad, voor om deze twee groepen aan elkaar te koppelen.

"Er valt een bedrag vrij van Sportservice Midden Nederland, dat geld kunnen we inzetten om de ouderen Buurtsportcoach te vragen om samen met de sportclubs een sport-/beweegprogramma op te zetten voor ouderen. Aansluitend kunnen ze dan in de kantine koffie drinken en bijvoorbeeld een kaartje leggen. Helemaal fantastisch zou het zijn als deze mensen dan ook wat hand- en spandiensten kunnen doen voor de sportverenigingen" aldus Borgstede.

Bij veel verenigingen is al een soort 'Dreamteam' actief, door het meer bekend te maken worden de teams groter en dat is voor de sportclub een prima manier om meer vrijwilligers te krijgen. Sport is altijd een goede manier om mensen bij elkaar te brengen, kletsen over voetbal of de prestaties van Max Verstappen, het is een mooie aanleiding om met elkaar in gesprek te komen. Als je daarnaast ook nog kunt helpen bij je "cluppie" met het doen van wat klusjes en even kunt sporten dan is dat een win-win situatie voor iedereen. 

 

 

 

Twitter

simoneborgstede

@Petrovitsj Met al die #namedropping paste die van jou er niet meer bij denk ik

Reinkroon

Samen met wethouder onderwijs @KiekieHagen een gastles bijgewoond over #vrijheid @4en5mei #vrijheidgeefjedoor

Agenda

Geen items beschikbaar.