Debat_over_EuropeseVerkiezingen

nieuws

In debat over de Europese Verkiezingen ...

30 april 2019

Op dinsdag 7 mei 2019 organiseren D66 en CDA gezamenlijk een verkiezingsbijeenkomst in het dorpshuis de Vijf Bogen in Baambrugge.

 

D66 is voor Samenwerken in Europa, omdat we in Europa de grote uitdagingen aanpakken waar Nederland te klein voor is. Uitdagingen die de komende generaties aangaan. Onze laatste kans bijvoorbeeld, om als continent de toekomst van onze aarde in handen te nemen en vorm te geven. Voor een gezonde natuur en tegen klimaatverandering. Die kans moeten we grijpen. Niet aan de zijlijn staan, maar de handen uit de mouwen steken. 

Het CDA is kritisch op de huidige werkwijze van de EU. Het ontbreekt vaak aan duidelijkheid, richting en slagkracht. Wij zijn die EU, Nederland, U en ik. Dus zijn we zelf mede verantwoordelijk voor een beter functionerende EU. Net zoals we dat zijn voor een sterke positie van Nederland in de EU. De EU is een dynamisch project dat nooit af is omdat steeds aanpassingen nodig zijn aan ontwikkelingen in de samenleving. Een project dat niet tot een superstaat moet leiden, maar wel een effectieve samenwerking moet zijn. Voor onze vrijheid, vrede, veiligheid, welzijn en welvaart. 

D66 en CDA hebben beide regionale kandidaten voor het EP. Op deze verkiezingsavond zullen de volgende kandidaten het woord voeren:

CDA: Eveline Herben uit Woerden, nummer 9 

D66: Felix Klos, nummer 4

 

Op 7 mei start de inloop om 19.30 uur, vanaf 20 uur komen de sprekers aan de beurt waarna er een mogelijkheid is tot vragen stellen en discussie.

U BENT VAN HARTE WELKOM.

 

Dinsdag 7 mei 2019

19.30 - 21.30 uur

De Vijf Bogen, Prinses Margrietstraat 10, 1396 JX  Baambrugge