Syntus_bus

nieuws

CDA wil goede bereikbaarheid van nieuwe MBO Campus Utrecht

31 oktober 2019

CDA De Ronde Venen zet zich al jaren voor goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Speciaal ook voor scholieren. 

Afgelopen week schreef RTV Utrecht dat op Bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht een geheel nieuwe MBO faculteit gerealiseerd is, men heeft de ambitie om dè MBO campus van Utrecht te worden. Fantastisch nieuws omdat er een groot te kort is aan praktisch geschoold personeel. Voor de regio noord-west Utrecht een uitkomst omdat er in de buurt nauwelijks technische scholen zijn en het daardoor ook moeilijk is om aan goed technisch personeel te komen. 

De bereikbaarheid van het bedrijventerrein laat echter te wensen over aldus de ondernemers. In de gemeente De Ronde Venen zijn jongeren best geïnteresseerd in een goede technische opleiding in de buurt, maar dan moet je er natuurlijk wel kunnen komen met het OV. En dat is best een uitdaging voor een 15-jarige scholier. Vanuit Mijdrecht moet je met de bus naar Breukelen dan door met de trein naar Maarssen en dan weer met de bus naar Lage Weide. Bijna anderhalf uur ben je dan onderwerp voor nog geen 20 km. Fietsend is Lage Weide ook niet veilig bereikbaar, nu al zijn er signalen dat kinderen liever niet op de fiets die kant op gaan. 

Het CDA De Ronde Venen en het CDA Provincie Utrecht hebben daarom deze week in de gemeenteraad en de provinciale staten een motie indienen waarin ze oproepen om zo snel mogelijk te komen tot een goede bereikbaarheid van het Bedrijventerrein Lage Weide en dus de MBO Campus.

CDA Raadslid Simone Borgstede ziet graag dat leerlingen uit De Ronde Venen ook naar de MBO Campus kunnen om een vak te leren. Komende week maken weer zo’n 3500 kennis met techniek tijdens de Techniek3daagse. Hoe mooi zou het zijn dat ze straks dichtbij op een veilige manier naar een techniek opleiding op de MBO Campus kunnen. 

Onbegrijpelijk dat onvoldoende nagedacht wordt over hoe de leerlingen dan bij een school kunnen komen, gaat Borgstede verder. Het lijkt me toch een belangrijke voorwaarde voor de toestroom van leerlingen.

De motie kon zowel in de provincie als in de gemeenteraad van De Ronde Venen rekenen op een ruime meerderheid, en roept op om de bereikbaarheid van de MBO Campus als prioriteit op te nemen in het strategisch plan OV.  In januari gaat de gemeenteraad weer in gesprek over de nieuwe aanbesteding van het OV in De Ronde Venen voor de komende jaren.  Wordt vervolgd dus.