roel

blog

Van de voorzitter

14 april 2021

Beste CDA-ers,

Een maand geleden hadden we de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Het resultaat is bekend en de reuring die daarna kwam ook.

De voorbereiding van het CDA op deze verkiezingen was niet optimaal; een lijsttrekkersverkiezing met een nipte winnaar, een late wisseling van lijsttrekker, en verkeerde publiciteit rond de nummer twee op de lijst, de heer Omzigt. En na afloop van de verkiezingen hadden we als CDA toch een beetje een kater. We hadden op meer gehoopt. We wilden meer zetels en dus een betere uitgangspositie voor een eventueel volgende kabinetsdeelname.

En toen kwamen er twee ‘verkenners’, en de demissionaire minister-president, die meenden te moeten constateren dat het CDA een instabiele partij was geworden. Daarnaast gingen zij zich ook nog eens met interne CDA aangelegenheden bemoeien. Dat kan niet en dat mag niet. Wanneer er zaken binnen het CDA niet goed lopen moeten wij dat intern oppakken. En ik ga ervanuit dat dit ook zal gebeuren de komende weken en maanden.

Bij al deze minder mooie perikelen is er natuurlijk ook goed nieuws; ons oud gemeentelid en streek genoot Derk Boswijk is verkozen in de Tweede Kamer.

Volgend jaar staan we voor nieuwe gemeenteraadsverkiezingen. Laten wij er als plaatselijke afdeling, samen met onze wethouder en onze fractie in de gemeenteraad er in ieder geval voor zorgen dat wij stabiliteit en eenheid uitstralen.

In de tussentijd is er veel te doen op gemeentelijk vlak. Laat ik twee zaken noemen; de verduurzaming van onze energievoorziening en de huisvesting. De wethouder, de fractievoorzitter en de leden van de fractie kunnen hier veel meer over zeggen in de komende ALV, maar ik neem alvast een klein voorschot.

Wanneer het om de verduurzaming van onze energievoorziening gaat valt het mij op, wanneer ik onze plaatselijke media volg, dat er, ook in De Ronde Venen, wel heel vaak wordt geroepen: “verduurzaming moet, maar geen windmolens en/of zonnepanelen in mijn achtertuin”. Het is een hele uitdaging om dan als B&W en Raad met een goede oplossing te komen waarmee wij als inwoners tevreden zijn.

De huisvesting is eveneens een ingewikkelde kwestie. We hebben fors meer huizen nodig. Voor jongeren, voor jonge gezinnen, voor ouderen. De ruimte is beperkt, en de kosten lopen snel op. Wanneer ik even inzoom op de positie van jongeren, wordt ik niet vrolijk. Voor jonge starters, en zeker voor jonge alleenstaande starters, is het vrijwel onmogelijk om een huis te kopen. Dit vraagstuk is zeker niet geïsoleerd op te lossen binnen onze gemeente. De landelijke overheid zal hierin ook verantwoordelijkheid moeten nemen. Gelukkig was de ex-fractievoorzitter van het CDA in de Tweede Kamer, Pieter Heerma, de eerste die de claim op tafel legde dat er weer een echte minister van Volkshuisvesting zou moeten komen.

Wij hopen als bestuur velen van u te kunnen ontmoeten op onze on-line ALV de 21ste april.

 

Vriendelijke groet,

 

Roel Rotshuizen, voorzitter

Twitter

simoneborgstede

Eerste #radijsjes uit eigen tuin ! Zou ik dan toch de #groenevingers van mijn moeder hebben? Kan iet wachten tot de #courgettes #paprika #tomaten en #aardbeien zo ver zijn

cwbrouwer

Dit artikel is een heel goed artikel @cwbrouwer ! Nederland is een rij­zen­de ster op het gebied van zonnestroom https://www.volkskrant.nl/ts-bb6ef0f9 via @volkskrant

Agenda

Geen items beschikbaar.