CDA_raadslid_CoosBrouwer_wil_weten_hoe_verkeersveilig_jouw_buurt_is

nieuws

Online bijeenkomst : Is jouw buurt verkeersveilig?

28 april 2021

Het lijkt wel of we het steeds vaker geconfronteerd worden met verkeersongevallen in onze gemeente. Vooral fietsers en wandelaars, jong en oud, lijken het slachtoffer. Het CDA De Ronde Venen wil inventariseren hoe veilig de wegen in onze gemeente zijn, waar zitten de knelpunten en wat zouden we daar aan kunnen doen? Het beheersplan Verkeer van de gemeente loopt dit jaar af en wij willen samen met de inwoners kijken waar het beter kan. Ken je een verkeerssituatie die verbetering behoeft? Neem dan deel aan onze online bijeenkomst op donderdag 6 mei a.s. om 20.00 uur.

Afgelopen weken stond er juist in de kranten dat er minder verkeer op de weg is sinds corona, maar het aantal ongevallen met voetgangers en fietsers is niet teruggelopen. Ook in onze gemeente zien we deze trend. Het verkeer lijkt onvoorspelbaar geworden, als corona straks voorbij is zal er ook zeker nog thuis worden gewerkt. Maar ook de toename van het aantal e-bikes moet worden meegenomen in de verkeersvisie. 

Waar zijn de knelpunten in jouw buurt?

Voor het CDA is echter vooral belangrijk dat de mening van de inwoners mee wordt genomen bij het schrijven van de nieuwe verkeersvisie en een het beheersplan, aldus raadslid Coos Brouwer. Dat is ook de reden dat wij nu de hulp van de inwoners vragen, waar zijn de knelpunten in onze gemeente en heeft u een idee voor een oplossing? Daarom organiseren wij op donderdag 6 mei om 20.00 uur een online-bijeenkomst waar we graag van je horen als er een gevaarlijke verkeerssituatie bij jou in de buurt is. Samen willen we een inventarisatie maken en deze aan het college aanbieden. Nu is het natuurlijk makkelijk om te zeggen dat er problemen zijn, maar wij nodigen je ook nadrukkelijk uit om na te denken over een mogelijke oplossing van het probleem. Tenslotte is het in jouw buurt en kan het zo maar zijn dat jij al een oplossing hebt bedacht. 

Meedoen?

Stuur een mail naar info@cdaderondevenen.nl om je aan te melden, dan ontvang je een linkje naar de bijeenkomst. Het is fijn als je ons in deze mail gelijk laat weten over welke straat in welk dorp je ons wilt informeren. 

 

Twitter

simoneborgstede

Eerste #radijsjes uit eigen tuin ! Zou ik dan toch de #groenevingers van mijn moeder hebben? Kan iet wachten tot de #courgettes #paprika #tomaten en #aardbeien zo ver zijn

cwbrouwer

Dit artikel is een heel goed artikel @cwbrouwer ! Nederland is een rij­zen­de ster op het gebied van zonnestroom https://www.volkskrant.nl/ts-bb6ef0f9 via @volkskrant

Agenda

Geen items beschikbaar.