logo_nieuw_cda_1

nieuws

Brief aan onze leden

14 juni 2021

 

Beste leden van het CDA in De Ronde Venen,

Dit weekend hebben we kennisgenomen van het verdrietige bericht dat Pieter Omtzigt zijn lidmaatschap van het CDA heeft opgezegd. wij vinden het heel triest dat Pieter tot deze beslissing  is gekomen. Wij hadden hem heel graag binnen de partij willen houden. Pieter is een christen-democraat in hart en nieren, die groots werk heeft geleverd als lid van de Tweede Kamer namens onze partij. 

In de afgelopen maanden heeft zich in het landelijke CDA een proces voltrokken waarbij mensen in onze partij elkaar en de partij schade hebben gedaan. Met een teleurstellende verkiezingsuitslag tot gevolg. Een proces van verdeeldheid in plaats van eensgezindheid, van schade in plaats van opbouw. Het is moeilijk om daarin op dit moment onze partij van normen en waarden te herkennen. Wij hopen dat de commissie Spies een ommekeer hierin kan aanbrengen met een scherp rapport en aanbevelingen voor verbeteringen van de organisatie en cultuur in het landelijke CDA. Zodat iedereen die christendemocraat is weer thuis is of komt bij de partij. 

Het is een helder signaal dat de vrouw van Omtzigt, fractievoorzitter van het CDA in Enschede Ayfer Koç, besloten heeft bij de partij te blijven. Daarmee laat zij het onderscheid ook zien tussen de crisis in het landelijke CDA en de lokale afdelingen. 

Als fractie en als bestuur hebben we nauw overleg met de provincie en via hun met landelijk.  Mochten jullie vragen en of opmerkingen hebben, mail ons gerust. (bestuur@derondevenen.cda.nl) Ook deze input zullen we mee nemen in onze gesprekken. 

Wij gaan in ieder geval rustig verder met de voorbereidingen voor de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar,

Met vriendelijke groeten,

Roel Rotshuizen, voorzitter 

Rein Kroon, wethouder 

Simone Borgstede, fractievoorzitter