Foto_allen
JAC
trekvogel
maker space
Srpingbok
Ons Streven
pontje
Ondernemer
Vijf Bogen
Hertha
De Vinken
Padel
Wilnis Doet

nieuws

CDA presenteert verkiezingsprogramma: Lokale Kracht: Doorbouwen aan De Ronde Venen

17 januari 2022

Afgelopen week heeft het CDA haar verkiezingsprogramma uitgedeeld aan allerlei mensen die actief zijn in de gemeente: Lokale Krachten. Wij zijn trots op deze mensen die zich inzetten om er voor te zorgen dat het in De Ronde Venen fijn wonen, werken en leven is. Samen met de kandidaten op de lijst ging lijsttrekker Rein Kroon op pad om het verkiezingsprogramma te presenteren en een bedankje te geven voor de tomeloze inzet van de Lokale Krachten. 

Als eerste werd het programma uitgereikt aan een vertegenwoordiger van het JAC (JongerenAdviesCommissie) o.a. door Amber Beijer (#6)en Sjoerd Postma (#8) de jongeren op de CDA lijst. Dat gebeurde op de plek waar deze week de sloop van start ging om de bouw van 50 starterswoningen mogelijk te maken. Huur en betaalbare koop (€170.000), het CDA wil graag dat jongeren in onze gemeente kunnen blijven. Aansluitend reikte Jan Rouwenhorst (#7) het verkiezingsprogramma uit aan De Voedselbank en Inloophuis 't Anker die met een aantal andere organisaties een plek vinden in de voormalige basisschool De Trekvogel. Daarna ging Rein Kroon naar het VLC waar recent de ‘Maker Space’ is geopend om de keuze voor techniek onderwijs te stimuleren. Met Sjoerd Postma werd in De Hoef het verkiezingsprogramma uitgereikt aan de voorzitter van Dorpshuis De Springbok. Juist voor de kleine kernen zijn faciliteiten als een Dorpshuis belangrijk om te koesteren. 

In Amstelhoek sloot Coos Brouwer (#5) aan, hij wilde het programma graag uitreiken aan het dorpscomité bij Verenigingsgebouw Ons Streven, zij zetten zich ook heel actief in om de verkeersveiligheid in het dorp op de agenda te houden.  Waarna een bezoek werd gebracht aan het Pontje in Waverveen, dat kan mede dankzij de inzet van het CDA weer jaren heen en weer. Simone Borgstede (#2) reikte het programma uit aan een ondernemer in Abcoude, creativiteit en innovatie zijn in deze tijd sleutelwoorden voor veel ondernemers. Ria de Korte (#3) overhandigde in Baambrugge het verkiezingsprogramma aan de uitbater van Dorpshuis de Vijf Bogen, na de verbouwing is deze plek met recht het praathuis van het dorp geworden. 

Ook sport is belangrijk voor het CDA, Maaike Brugmans (#4) overhandigde het programma aan Korfbalvereniging De Vinken en Voetbalvereniging Hertha, beide op het sportpark aan de Molmlaan in Vinkeveen. Een plek waar het elk weekend bruist van de activiteit. Daarna werd nog even een kijkje genomen bij de nieuwe Padelbanen in Mijdrecht, waar de beide tennisverenigingen gezamenlijk gebruikt van maken. Als laatste ontvingen de initiatiefnemers van het Wilnis Festival en Wilnis Doet het verkiezingsprogramma van Rein en Simone. Mooie voorbeelden van inwoners die gewoon aan de slag gaan en met hun enthousiasme veel mensen een plezier doen en betrekken bij het dorpsgebeuren.

Stuk voor stuk Lokale Krachten, waar er nog zo veel meer van zijn in onze gemeente, om trots op te zijn. Zonder hun zou het leven in onze dorpen een stuk minder fijn zijn. Dank jullie wel voor je inzet ! 

Nieuwsgierig naar de plannen van het CDA voor de komende 4 jaar? Klik hier om het verkiezingsprogramma te lezen. 

Twitter

simoneborgstede

Eerste #radijsjes uit eigen tuin ! Zou ik dan toch de #groenevingers van mijn moeder hebben? Kan iet wachten tot de #courgettes #paprika #tomaten en #aardbeien zo ver zijn

cwbrouwer

Dit artikel is een heel goed artikel @cwbrouwer ! Nederland is een rij­zen­de ster op het gebied van zonnestroom https://www.volkskrant.nl/ts-bb6ef0f9 via @volkskrant

Agenda

Geen items beschikbaar.